Strandtuin

Je houdt van het strand? Waarom dan niet een strandtuin ontwerpen in je eigen (achter)tuin. De strandtuin is een tuinstyle die goed te realiseren is op goed doorlatende grond. Hoe zanderiger, hoe beter.

Een aantal elementen versterken het strandtuin gevoel.

 

De (half) verharding

Een strandtuin hoeft echt niet alleen uit zand te bestaan om een strandgevoel te geven. Een combinatie van fijn grind en als staptegel een tegel van 120×30,  met een houtlook, krijg je ook een strandtuin-gevoel. Een klein paadje met schelpjes draagt natuurlijk ook bij aan het strandgevoel (is wel wat minder aan de blote voeten!) Of een paar grote schelpen gevonden op een strandvakantie als decoratie in de border past in het strandthema.

Beplanting

Denk bijvoorbeeld aan een dennenboom, siergrassen en vaste planten, die goed tegen de droogte kunnen die vaak ontstaat op zanderige grond. Met de juiste combinatie van planten krijgt je tuin het strandsfeertje, dus bijvoorbeeld Festuca glauca, Stipa tenuissima ‘Ponytails’, Verbena bonariensis en Echinops.

Overkapping in de juiste stijl

Ga voor een overkapping in vergrijzend rondhout ipv de strakke vierkante palen waar tegenwoordig de meeste overkappingen van gemaakt zijn. rondhout overkapping

Grensafscheiding

Je kunt je schutting laten vergrijzen of white-washen of lichtblauw-washen om een vakantiegevoel, zelfs in de winter, bij je los te maken.

De juiste strandtuin accessoires

Een oude boot gevuld met planten of meerpalen tussen de beplanting of een reddingsboei aan de schutting versterken het gevoel van een strandtuin.

Vakantie in eigen tuin strandtuin
Strandtuin met boot

Wil je nou hulp bij het ontwerpen van een strandtuin?

Bel gerust met De Groene Buitenkamer: 06-41021808.

Deel het op social media