Over mij

Wie zit er achter De Groene Buitenkamer Tuinontwerp Tilburg?

Ik ben Brenda Verkaart, een groot liefhebber van echte tuinen (geen tuinen met een schoolplein gevoel), kunst, schilderen en lekker eten. Echtgenote van Ro, (Stief) moeder van 4 kinderen, oma van een kleinzoon van 3, hondenmoeder van een Akita en een Cairn Terrier.
Met een druk gezin en fibromyalgie is het fijn om vanuit huis te werken als tuinontwerper voor particuliere en zakelijke klanten en als freelancer voor hoveniersbedrijven.

Met mijn tuinontwerpbureau wil ik het ontwerpen van een echte tuin bereikbaar houden voor iedereen. Het voordeel van een goed plan is dat je goed kan bepalen wat je laat doen en wat je zelf kan doen en het plan eventueel gefaseerd kan uitvoeren.

De eerste kennismaking

In het eerste gesprek bespreken we onder het genot van een potje thee (ik lust nog steeds geen koffie) wat je wensen zijn voor de tuin: welke sfeer wil je creëren in je tuin? Wordt het een jungle tuin, een mediterrane tuin, een klassieke tuin of juist een strakke moderne tuin? We meten en inventariseren de huidige tuin: wat wil je behouden uit je tuin? Van welke planten hou je en welke vind je vreselijk?
Na dit gesprek ga ik thuis broeden op een tuinontwerp dat voldoet aan je wensen.

De schets van de tuin

Zodra ik een schetsontwerp heb neem ik weer contact met je op (uiterlijk een week later) om tijdens een Face-time gesprek of een gesprek bij je thuis deze schets met je door te nemen. Tijdens dit gesprek heb ik ook een collage bij de hand zodat je een idee krijgt van de beplanting en de harde materialen die ik in dat ontwerp voor ogen heb.

Op schaal tekenen, beplantingsplan en onderhoudsadviezen

Als het dan helemaal naar je zin is ga ik het ontwerp definitief intekenen op schaal, beplantingsplan met de onderhoudsadviezen maken en uitgebreide collages samenstellen van jouw maatwerk tuin. Bij mij geen standaardontwerpen die ik uit een la trek, maar een tuin die helemaal met jouw wensen in gedachte ontworpen is.
De map met het complete tuinontwerp kom ik vervolgens bij je thuis brengen.

Een tuin als verlengstuk van je huis

Jij wil toch ook een tuin als verlengstuk van je huis?
Een groene plek om te loungen, eten en koken. Of een groene voortuin die je welkom heet. En dit alles met een beplantingsplan dat past bij de tijd die jij voor je tuin hebt. Bel mij gerust voor meer informatie!